PREDSTAVNICI UDRUŽENJA ZA PODRŠKU ROMA I EGIPĆANA POSJETILI SREDNJU STRUČNU ŠKOLU U BERANAMA

Predstavnici NVO ,,Udruženje za podršku Roma i Egipćana“, Sultan Beća i Nikola Raičević posjetili su Srednju stručnu školu u Beranama. Oni su tom prilikom  razgovorali  sa direktorom te obrazovno-vaspitne ustanove Todorom Milićevićem o obrazovanju djece RE populacije, saopšteno je iz te organizacije.

Kako ističu, nastavu u ovoj školi redovno pohađa šest učenika koji su prethodno bili đaci OŠ ,,Radomir Mitrović“ i tokom posljednje tri godine imali mentorsku podršku od NVO ,,Mladi Romi“, iz Podgorice.

„Naša organizacija prati proces obrazovanja djece RE populacije u Beranama. Za sada oko 15 učenika pohađa dvije srednje škole u tom gradu a upisali su se uz mentorsku podršku od NVO ’Mladi Romi’, istakao je Sultan Beća, i najavio da će u narednom periodu u okviru projekta  ,,Pozitivnim mjerama za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana“, koji ova organizacija sprovodi, biti raspisan konkurs za najbolje likovne radove za sresnjoškolce RE populacije u Beranama, pa je, između ostalog, kako je rekao, i to bio povod posjete ovoj srednjoj školi.

„Naša organizacija se raduje što imamo dobru saradnju sa Srednjom stručnom školom i nastojaćemo da se i dalje učenici RE populacije upisuju u srednje škole u Beranama“, naglašeno je u saopštenju.

Lj. V.

 

Back to Top