U PLJEVALJSKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA DANAS NEMA REDOVNE NASTAVE

U pljevaljskim osnovnim školama danas nema redovne nastave, a razlog za takvu odluku, donijetu sinoć uz saglasnost Ministarstva prosvjete, je snijeg. Roditelji pljevaljskih osnovaca obaviješteni su da neće biti časova, te da će neki đaci imati onlajn nastavu, a neki će naknadno odraditi propušteno. Vrtići i srednje škole u Pljevljima danas ipak rade.

Roditelji, koji su se zbog najave da nema časova, obratili portalu Roditelji.me smatraju da je ovakva odluka nedopustiva, posebno bez valjanog razloga i obrazloženja.

Neki od njih dobili su od učiteljica poruke da su, zbog novonastale vremenske situacije, a uz saglasnost direktorice Direktorata za osnovnoškolsko obrazovanje prinuđeni da umjesto redovne nastave časove organizuju onlajn po rasporedu časova. Kao i do sada roditeljima je poručeno da će putem vibera dobiti nastavne sadržaje.

Razočarani odlukom da nastave opet nema, neki od roditelja su se kasno sinoć, posredstvom društvenih mreža, obratili Ministarstvu prosvjete. U prepisci, koju su nam proslijedili, navodi se da su to procijenili  odgovorni i ozbiljni ljudi.

„Najveća je bojazan što nema struje, akad nema struje ne može ni grijanje da radi. Ne smijemoo rizikovati da nam djeca borave u hladnim učionicama. Uvjereni smo da jedan onlajn dan neće uticati na kvalitet obrazovnog procesa“, odgovoreno je roditeljima.

 

 

Izvor: roditelji.me

Back to Top