ZNAČAJ INSTITUTA KONFUCIJE U INTERNACIONALIZACIJI DRŽAVNOG INSTITUTA

Direktorice Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore (UCG) doc. dr Milena Lipovina-Božović i prof. Gao Ćinglong razgovarale su sa rektorom UCG prof. dr Vladimirom Božovićem o budućoj saradnji.

Direktorice su upoznale Božovića sa organizacijom rada i aktivnostima koje se realiziraju na Institutu Konfucije. Svi prisutni su izrazili posebno zadovoljstvo zbog činjenice da se od ovog semestra na UCG, u Podgorici i Nikšiću, organizuju besplatni kursevi kineskog jezika za oko 150 studenta.

Na sastanku je postignuta saglasnost da važna komponenta budućeg razvoja Instituta Konfucije treba da bude snažnija akademska razmjena između studenata, ali i akademskog osoblja partnerskih univerziteta.

U narednom periodu dogovoreno je organizovanje sastanka predstavnika Changsha Univerziteta sa kolegama iz UCG u cilju podsticanja dodatne saradnje i realizacije zajedničkih projekata u različitim oblastima. 

Na sastanku je istaknuta važnost Instituta Konfucije u promovisanju kineske kulture i jezika na UCG, te njegov značaj u internacionalizaciji Univerziteta.

O. Đ.

Back to Top