Vojinović i Braun: DOBRA SARADNJA SA BRITANSKIM SAVJETOM

Ministar prosvjete Miomir Vojinović sastao se  u Beogradu sa Piterom Braunom, direktorom Britanskog savjeta za Zapadni Balkan. 

Oni su tom prilikom razgovarali o već realizovanom događaju uručivanja Priručnika za nastavnike – „U svijetu kodiranja“ koji su zajednički organizovali Ministarstvo prosvjete i Britanski savjet u Podgorici prije nešto više od mjesec dana.

Ovaj priručnik je nastao kao proizvod partnerske saradnje Ministarstva i Britanskog savjeta u okviru projekta „Nastavnik za 21. vijek“ i njegova upotreba predstavlja dodatni korak u procesu inoviranja nastave, sa ciljem da se pruži kvalitetna podrška nastavnicima informatike, kao glavnim nosiocima procesa digitalne transformacije obrazovanja i obezbijedi konzistentan pristup nastavi kodiranja.

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećoj studijskoj posjeti ministra Vojinovića i njegovih saradnika Londonu, tokom koje je predviđeno da se predstavnici ministarstava obrazovanja zemalja regiona Zapadnog Balkana upoznaju sa obrazovnim sistemom Velike Britanije, sastanu sa izvršnim direktorom Britanskog savjeta, kao i ministrom za školstvo u Ujedinjenom kraljevstvu.

Ukazano je i na učešće nastavnika engleskog jezika iz Crne Gore u programu „Future English“ Britanskog savjeta u kojem 110 crnogorskih nastavnika na onlajn platformi dobija priliku za dodatne edukacije i profesionalno usavršavanje, ali i da sa kolegama iz regiona razmjenjuje iskustva i dobre prakse u nastavi.

 

Izvor: Ministarstvo prosvjete

 

Back to Top