IZLOŽBA RADOVA STUDENATA FAKULTETA ZA DIZAJN I MULTIMEDIJU

U okviru Erasmus + projekta Inkluzivno visoko obrazovanje na Zapadnom Balkanu – IDEA (Inclusive tertiary Education in the West Balkans – IDEA) na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) u saradnji sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) organizovana je izložba radova studenata Fakulteta za dizajn i multimediju UDG.

U ime UDG prisutnima su se obratile mr Bojana Mališić iz kancelarije za međunarodnu saradnju, doc. dr Tatjana Burzanović, dekanica Fakulteta za dizajn i multimediju, kao i Svetlana Dragojević, profesorica na tom fakultetu. Na otvaranju izložbe je govorila i Anđela Milačić, koordinatorka Studentske savjetodavne kancelarije u UMHCG.

Predstavljene su aktivnosti projekta, kao i njegov cilj, a to je da se doprinese poboljšanju pristupa u obrazovanju, da se stvore uslovi za inkluzivno obrazovanje i razviju mogućnosti za zapošljavanje studenata sa invaliditetom. Zatim da se unaprijede kapaciteti studentskih službi, administracije, studentskih i upravljačkih tijela u partnerskim institucijama, tj. univerzitetima koji su uključeni u projekat, kao i razvoj modernih inkluzivnih praksi i asistivnih tehnologija.

Svoje radove su izložili studenti Fakulteta za dizajn i multimediju Vladimir Pejović, Ksenija Đurković i Kolja Bojaj.

Izvor UDG

Back to Top