U Nikšiću održan Festival mladih recitatora Crne Gore: NAJBOLJI HANA KURTOVIĆ, DARIJA LAUTAŠEVIĆ I MARKO KOSTIĆ

U organizaciji izdavačke kuće „Obodsko slovo“ u  Nikšiću  je održan 6. Festival mladih recitatora Crne Gore. U takmičenju je učestvovalo oko 330 učenika iz  61  osnovne i 27 srednjih škola.

U kategoriji mlađih osnovaca (I-V razred) prvo mjesto osvojila je  Hana Kurtović iz Budve, kandidovana od strane JU „Narodna biblioteka Budva“. Drugo dijele Omar Zejlenagić, OŠ „Sutjeska“ iz Pogorice, i Kosta Bataković, OŠ „Milija Nikčević“ iz Nikšića, dok je treći Vuk Bojović, OŠ „Novka Ubović“ iz Pogorice.

Specijalne nagrade za kazivanje poezije dobili su Anja Vujičić, OŠ „Ratko Žarić“ iz Nikšića, Luka Škopelja, OŠ „Kekec“ iz Sutomora, i Amir Numanović, OŠ „Dušan Korać“ iz Bijelog Polja.

Prva u kategoriji starijih osnovaca (VI-IX razred) je Darija Lautašević, OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca, drugi su Nikolas Katharos, OŠ ,,Narodni heroj Savo Ilić“ iz Dobrote, i  Stefan Radonjić, OŠ „Vlado Milić“ iz Podgorice. Treće mjesto dijele Jakov Bojović, OŠ „Radojica Perović“ iz Podgorice, i Hristina Ćulafić, OŠ „21. maj“ iz Podgorice.

Specijalne nagrade za kazivanje poezije uručene su Ivoni Garčević, OŠ „Olga Golović“ iz Nikšića, Darija Medigović, OŠ ,,OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca,  Darisi Šukurica, OŠ „Nedakusi“ iz Bijelog Polja, Nikoli Martiniću, OŠ „Meksiko“ iz Bara, i Ani Ćipranić, OŠ „Milija Nikčević“ iz Nikšića.

U kategoriji srednjih škola, prvo mjesto pripalo je Marku Kostiću, SMŠ „Danilo Kiš“ iz Budve, drugo Jovanu Saviću, Gimnazija „Petar I Petrovic Njegoš“ iz Danilovgrada, i Nikolini Karišik,  Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ iz Bijelog Polja. Treće mjesto podijelili su Miljana Vlahović, Gimnazija „Niko Rolovic“ Bara, i Anđela Vulić, Građevinsko-geodetska škola „Inženjer Marko Radević“ iz Podgorice.

Takmičare je ocjenjivao žiri u sastavu Marija Nenezić, glavna urednica izdavačke kuće „Zlatna gora“, Dragana Baletić, profesorica književnosti, Nevenka Vulić, profesorica razredne nastave,  i Miroslava Uljarević, direktorica i glavna urednica izdavačke kuće „Obodsko slovo“.

Vrijedne nagrade obezbijedili su opština Nikšić i  izdavačka kuća „Obodsko slovo“.

Zahvalnice za doprinos afirmaciji poezije uručene su mentorima nagrađenih učenika i OŠ „Bogdan Kotlica“ sa Boana.

U ime izdavačke kuće „Obodsko slovo“ uručene su zahvalnice za pomoć u organizaciji Festivala, Opštini Nikšić, JU „Zahumlje“ i Elektroprivredi Crne Gore. 

Festival je sufinansiralo Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.

Lj. V.

 

Izvor: „Obodsko slovo“

Back to Top