OŠ „Luka Simonović“: PROMOCIJA DJEČJIH PRAVA

U OŠ „Luka Simonović“ u Nikšiću organizovano je u okviru vannastavnog dana povodom Svjetskog dana djeteta više zanimljivih aktivnosti.

Učenici ekološke sekcije i sekcija iz hemije i fizike pripremili su sa nastavnicama Snežanom Janković, Natašom Šarović i Vesnom Marojević panoe i prezentacije.

Učenice sedmog i devetog razreda Teodora Vrbljanac, Tara Perunović, Ana Maksimović, Teodora Agramović uradile su prezentaciju, dok su učenice Ivana Đurđevac, Milica Mijušković i Vasilisa Trifunović uradile panoe.

Đaci V-3 odjeljenja obilježili  su ovaj datum, rješavajući logičke igre i zadatke, NTC rebuse i pitanja. Aktivnosti je osmislila profesorica razredne nastave Ljiljana Đurović.

Aktiv drugog razreda (Biserka Marjanović, Milanka Cerović i Momčilo Kosović) pripremili su aktivnosti pod sloganom „Djeca su ukras svijeta, zato je njihova planeta“ u okviru koje su pjevali, puštali balone i igrali društvene igre.

Učenici V-1 ilustrovali su kartice na kojima su predstavljeni članovi Konvencije o pravima djeteta. Saznali su da će im ta prava pomoći da se što više približe cilju, a to je razumijevanje i primjena dječjih prava.  Oni su poslali poruku drugarima: „Ako želite da vaša prava budu poštovana, lako ćete naučiti da tu finu granicu ne pređete i ne ugrozite pravo drugoga!“ Njihovom radom koordinirala je profesorica razredne nastave Žana Matović.

Istim povodom upriličeno je druženje predstavnika đačkog parlamenta sa pjesnikinjom Gordanom Sarić.

Direktorica škole Marija Martinović poželjela je gošći dobrodošlicu. U razgovoru, koji je zatim uslijedio, učenici su imali priliku da čuju o životu i radu pjesnikinje i dobiju od nje korisne savjete.

Lj. V.

Back to Top