Uspjeh učenika OŠ „Anto Đedović u kvizu „Koliko poznajem svoj grad“: KATARINA MARTINOVIĆ PRVA

Katarina Martinović iz OŠ „Anto Đedović“ pobjednica 14. izdanja kviza „Koliko poznajem svoj grad“, koji je u organizaciji Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Opštine Bar saradnji sa NVO Mediteran Multimedia i firmom Media Pro, održan za đake iz barskih osnovnih škola. Ona je osvojila 101 poen čime je postala najuspješniji učesnik u finalnim takmičenjima od 2009. do danas.

I drugo dvoje finalista iz iste škole pokazalo je izvanredno znanje.  Hana Perazić sa 84 poena je drugoplasirana, dok je Danilo Marunović treći sa 70 poena. Mentor učenicima iz OŠ „Anto Đedović“ je profesor Dejan Paladin.

Autor kviza, Željko Milović podsjetio je na dosadašnji skor škola i mentora. Najuspješniji mentor do sada, profesor koji je predavao u nekoliko škola, čiji su učenici bili 13 puta u finalu je Dejan Paladin. Nevjerovatan uspjeh da svo troje njegovih takmičara uđe u finale ponovio je još dvaput, u različitim školama. Njemu i direktorici OŠ „Anto Đedović“ Stanki Vukčević plakete je uručila sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Irina Dabović.

Ona se zahvalila svim prosvjetnim radnicima i učenicima na trudu, a prisjetila se izreke o Atinjanima: „Ako Atina ne bude imala obućare, Atinjani će ići bosi. Ako ne bude imala krojača, ići će goli. Ali, ako Atina ne bude imala učitelje, neće biti Atine“.

Predsjednik Opštine Dušan Raičević pohvalio je organizaciju kviza i rezultate mladih takmičara i najavio novu koncepciju jubilarnog, 15. nadmetanja u znanju o Baru, narednog novembra.

„Mlade generacije stasavaju uz kvizove. Nekada su to bile ‘Kviskoteke’, ili za mlađe generacije kviz ‘Ko zna više’. Barske generacije stasavaju uz kviz ‘Koliko poznajem svoj grad’, a organizatori nas uvijek iznenade nekim novim pitanjima. Mi stariji smo takođe u prilici da naučimo o svom gradu“, istakao je on.    

Izvor: barinfo

Back to Top