PROMOCIJA ZDRAVE HRANE U BJELOPOLJSKOJ GIMNAZIJI

U organizaciji Đačkog parlamenta, Volonterskog kluba i Ekološke sekcije bjelopoljske Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, organizovana je promocija i degustacija domaće, zdrave hrane, u kojoj su učestvovali profesori i učenici.

Cilj je bilo prezentovanje proizvoda savršenih za pobornike zdrave ishrane. Ideju je podržala direktorica Jasminka Međedović, a koordinatorka ove aktivnosti je bila prof. Ajsela Madžgalj.

„Ovim smo željeli da promovišemo zdravu i pravilnu ishranu, ali i da omogućimo i ucenicima i nastavnicima da pronađu jedinstvene i domaće proizvode koje je danas sve teže pronaći. Cijenimo sve one koji već daju doprinos volonitranjem i one koje su iskazali interesovanje da pomognu“, ističu iz Gimnazije.

U  školskom holu bili su izloženi domaći proizvodi namijenjeni svima koji žele da vode računa o svojoj ishrani, zdravlju i promovišu zdrave stilove života.

„Na današnjem sajmu spojio nas je ukus tradicije, a nadamo se da će nas u narednom periodu spajati sve više konkretnih projekata i inicijativa, kroz koje ćemo zajedničkim snagama doprinijeti lokalnom razvoju i promociji autohtonih proizvoda“, poručuju iz bjelopoljske gimnazije.

N. N.

Back to Top