OŠ ,,Ivo Visin“: SVEČANO OTVOREN MULTIFUNKCIONALNI SPORTSKI TEREN

OŠ ,,Ivo Visin“ na Prčanju dobila je multifunkcionalni sportski teren koji su svečano otvorili predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i direktorica te obrazovne ustanove Petra Ćetković.

Predsjednik Jokić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se u okviru novembarskih dana otvara adaptirani sportski teren i najavio izgradnju ostalih u osnovnim školama na području opštine.

,,Završena je izgradnja i multifunkcionalnog sportskog terena sa dječijim igralištem u Kavču, ali odlučili smo da otvaranje terena prčanjske škole uvrstimo u program proslave Dana opštine. Priveli smo kraju i izradu idejnog rješenja sportske sale za ovu obrazovnu ustanovu i nadamo se da će temelji biti postavljeni do 2024. godine. Ovo je jedan u nizu sportskih terena koje ćemo izgraditi u najbližoj budućnosti“, poručio je on.

Jokić je istakao da je u planu izgradnja terena u Perastu kod OŠ „Veljko Drobnjaković“ u Risnu.  

Direktorica Petra Ćetković kazala je da su Opština Kotor, Sekretarijat za kulturu sport i društvene djelatnosti i Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, u saradnji sa Ministarstvom sporta, uspjeli da realizuju projekat čija je vrijednost 48.000 eura, a radovi su trajali dva mjeseca.

 ,,Podsjetiću da je podloga za sportski teren posljednji put urađena 2003. godine, a naša djeca su u zadnjih 15 godina svoje slobodno vrijeme provodila na terenu koji je bio u jako lošem stanju, sa zarđalim i ogoljelim golovima, koševima bez mrežice na obručima, žičanom ogradom koja je bila isječena i veoma opasna po djecu. Da se uradila prava stvar za našu djecu i omladinu potvrđuju njihove svakodnevne različite aktivnosti na terenu i široki osmjesi“, rekla je ona.

Prisutnima su se obratili i savjetnik za sport u Sekretarijatu za kulturu sport i društvene djelatnosti Dejan Ognjanović, kao i predsjednik FK „Bokelj“ Davor Kumburović i trener KK „Kotor“ Momčilo Knežević.

U okviru svečanosti priređen je bogat kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali učenici ove škole i Folklorni ansambl „Nikola Đurković“.

Upriličena je i prijateljska fudbalska utakmica između učenika OŠ „Nikola Đurković“ iz Radanovića i škole domaćina.

Lj. V.

 

Izvor: cg.news.me

 

Back to Top