OTVOREN KONKURS ZA STIPENDIJE VLADE MAĐARSKE REPUBLIKE ZA 2023/2024.

Otvoren je konkurs za stipendije Vlade Mađarske Republike – Stipendium Hungaricum za 2023/2024. godinu, na osnovu programa saradnje između Ministarstva za ljudske resurse Republike Mađarske i Ministarstva prosvjete Crne Gore. Tim konkursom obezbijeđeno je 35 stipendija za crnogorske državljane za: pune osnovne studije iz oblasti poljoprivreda, umjetnost i humanističke nauke, inženjerstvo, društvene nauke i ekonomija; Pune master studije iz oblasti poljoprivreda, umjetnost i humanističke nauke, inženjerstvo, društvene nauke i ekonomija; Pune integrisane studije, u svim oblastima; Pune doktorske studije, u svim oblastima; kao i Parcijalne studije iz navedenih oblasti.

Stipendija obuhvata školarinu, mjesečno primanje u iznosu oko 103 eura za studente osnovnih, master, integrisanih i parcijalnih studija, smještaj u studentskom kampusu ili participaciju u iznosu od 40.000 forinti mjesečno za smještaj i zdravstveno osiguranje

Rok za prijavu je do 16. januara 2023. godine, isključivo elektronskim putem, na https://apply.stipendiumhungaricum.hu/, kako bi dobili korisničko ime i lozinku i pristupili aplikacionom formularu i uputstvima za formiranje dosijea koji treba elektronski podnijeti Javnoj fondaciji Tempus u Budimpešti, zaduženoj za prijem aplikacija.

Komisija Ministarstva će, putem prijavne platforme, imati uvid i razmotriti sve validne prijave, a zatim napraviti listu potencijalnih kandidatura koje će proslijediti na dalje odlučivanje mađarskom partneru, do kraja februara 2023. godine.

Kandidati mogu očekivati obavještenje o rezultatima prijave do kraja juna 2023. godine.

O. Đ. 

 

Back to Top