ARHITEKTONSKI FAKULTET POTPISAO MEMORANDUM O SARADNJI SA KOMPANIJOM VHM SOLUTIONS

U cilju jačanja saradnje sa drugim institucijama, na partnerskim osnovama, posebno sa privrednim sektorom, dekanka Arhitektonskog fakulteta UCG prof. dr Svetlana Perović i izvršni direktor VHM Solutions kompanije iz Nikšića Spasoje Gredić, potpisali su Memorandum o saradnji. 

Tim dokumentom je predviđena saradnja kroz različite aktivnosti: gostujuća predavanja, obrazovne programe, zajedničke događaje, istraživačko-razvojne i inovacione projekte. Konstatovano je da kolaboracija obostrano može donijeti brojne benefite i da je aktuelna zajednička aplikacija za projekat razvoja energetski efikasnog prozora, uvod u jedno novo poglavlje i odskočna daska za jačanje partnerstva u budućnosti.

Upriličen je i prijem  predstavnika Arhitektonskog fakulteta kompaniji VHM Solutions, gdje su se sa radom kompanije, pored dekanke Arhitekonskog fakulteta, upoznali i prodekanka za međunarodnu saradnju, prof. dr Slavica Stamatović Vučković i doc. dr Vladimir Bojković, saopštili su iz te univerzitetske jedinice. 

O. Đ.

Back to Top