OSNOVCI BARSKIH OSNOVNIH ŠKOLA TAKMIČE SE „U IGRI I ZNANJU BEZ GRANICA“

Osnovci barskih osnovnih škola danas će se nadmetati u nastavku takmičenja „Pringles u igri i znanju bez granica“, koje će biti održano u OŠ „Kekec“ sa početkom u 11 sati.

Učenici petih razreda, osnovnih škola: „Kekec“, „Srbija“, „Anto Đedović“ i „Blažo Jakov Orlandić“, njih 15 iz svake škole, kroz pet tematskih igara pokazaće svoje vještine, spretnost i znanje, a boriće se za što bolji plasman i učešće u završnici takmičenja, koje je planirano za kraj novembra. Manifestacija se održava uz podršku Opštine Bar i pokroviteljstvo kompanije „Five G“. Zahvaljujući donaciji Fudbalskog, Košarkaškog i Odbojkaškog saveza Crne Gore sve škole učesnice dobiće lopte kao podršku nastavi fizičkog vaspitanja.

Cilj događaja je da djeca kroz uzbudljive i zabavne aktivnosti pokažu takmičarski duh, pripadnost školi i zajednici. Predvođeni kapitenima, osnovci se takmiče u više disciplina, koje su osmišljene i dogovorene sa nastavnicima iz škola učesnica. Projekat ima i edukativni karakter, za šta su zaduženi Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i Agencija za zaštitu zivotne sredine, koji u tematskim igrama afirmišu zdravlje, zdrave stilove života, prirodu i zaštitu životne sredine.

Pobjednici takmičenja obezbjeđuju poziciju na rang listi i četiri ekipe sa najboljim rezultatom na tabeli učestvovaće u polufinalnim borbama sredinom novembra. Škola pobjednica finalnog takmičenja, pored pehara, osvojiće i LCD televizor, što je još jedan doprinos poboljšanju uslova rada i za đake i za nastavnike, a učenici će se okititi zlatnim medaljama.

Cilj manifestacije je promocija zdravih stilova života i pružanje mogućnosti svim učenicima da učestvuju u besplatnom sportsko-zabavnom sadržaju, kao i da se djeci ponudi novi doživljaj, čime bi se oplemenilo njihovo školovanje.

N. N.

Back to Top