Jačanje kapaciteta mladih sa invaliditetom: KREATIVNE RADIONICE U KOTORU

U okviru projekta pod nazivom „Jačanje kapaciteta mladih sa invaliditetom za bržu inkluziju u društvenu zajednicu“, NVO „Rozeta“ iz Kotora organizuje kreativne radionice i promociju stvaralaštva mladih osoba sa invaliditetom u izradi dobrotske čipke.

Kako su najavili iz ove NVO, radionicu će voditi Milena Mila Moškov, dok će asistentkinja biti Slađana Vučetić, a znakovni tumač Stojanka Pićan.

Radionice će biti organizovane u prostorijama JU Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“. Projekat finansira Opština Kotor.

„Ideja projekta je bazirana na analizi stanja mladih OSI na području opštine Kotor, koje ukazuje na nedovoljno uključivanje mladih sa invaliditetom u dešavanja u društvenoj zajednici. Glavni cilj jeste doprinos poboljšanju kvaliteta života djece i mladih osoba sa invaliditetom i njihovom aktivnijem učešću i uključenosti u društvenu zajednicu. Glavne projektne aktivnosti će se odvijati kroz kreativne radionice izrade dobrotske čipke. Implementacija projekta 'Jačanje kapaciteta mladih sa invaliditetom za bržu inkluziju u društvenu zajednicu' je planirana da traje šest mjeseci, a realizovaće se kroz projektne aktivnosti“, navodi se u najavi događaja.

U okviru pomenutog projekta, kao finalni dio biće upriličena izložba radova polaznika radionice za izradu dobrotske čipke, koja je dio nematerijalne kulturne baštine Crne Gore od 2013. godine.

Izvor: Portal Analitika

Back to Top