“TRIESTE FLUTE ENSEMBLE” PREMIJERNO U PODGORICI

Ansambl flauta iz Trsta „Trieste Flute Ensemble” prirediće premijerni koncert u Podgorici u večeras u Modernoj galeriji JU Muzeji i  galerije Podgorice, sa početkom u 18 sati.

Koncert će se realizovati u okviru muzičkog ciklusa „Kamerna muzika“ u organizaciji KIC-a „Budo Tomović”.

Ansambl flauta iz Trsta čine flautisti-profesori Alessandro Vigolo, Ettore Michelazzi, Baya Rinchinova, Irina Perosa i Zorana Belušević, a pridružiće im se profesorka Žana Lekić i mladi flautisti iz Crne Gore.

Od 2005. godine ansambl aktivno djeluje i jedan je od prvih profesionalnih ansambala flaute u Evropi. Cilj ansambla je da promoviše obrazovanje i repertoar za flautu. Ansambl, kao i udruženje flautista u okviru kojeg djeluje, vodi renomirani flautista, kompozitor i profesor iz Trsta maestro Đorđo Blasko.

Na programu cjelovečernjeg koncerta su djela autora iz raznih djelova svijeta: „Flautski kvartet” Aleksandra Čerepnina, „Pass the Parcel” Stiva Loksa, „Serenada” iz svite „Španija” Isaka Albeniza, „Lunina magična flauta” Blaža Pucihara, i „Mongolska svita”  Đorđa Blaska.

Gostovanje ansambla flauta iz Trsta podržale su strukovne organizacije iz Trsta: Tršćanski festival flaute, Koncert-konferencija „SENZAconFINE” i Udruženje flautista u Trstu, kao i Italijanski institut u Beogradu.

Na kraju koncerta ansamblu flauta iz Trsta pridružiće se mladi flautisti iz Crne Gore predvođeni Žanom Lekić redovnom profesoricom na Muzičkoj akademiji na Cetinju: Jovana Klakor, Katarina Lazinica, Anđela Vlaović (MŠ Tivat), Jovana Šujica (ŠOSMO „Vida Matjan“ Kotor), Vladimir Kuč (UŠMB „Vasa Pavić“ Podgorica), Tijana Begović, Zorica Pavićević, Marija Tofčević (Muzička akademija Cetinje), kao i profesorice Dijana Orlandić, Jelena Strunjaš Popović (UŠMB „Vasa Pavić“ Podgorica), Jovana Radoman (ŠOSMO „Vida Matjan“ Kotor), Milena Bojović, Ksenija Popović, Ivanka Muhadinović (MŠ “Dara Čokorilo”, Nikšić).

N. N.

Back to Top