NAGRAĐENI NAJBOLJI NA LITERARNOM KONKURSU „MARIJI S LJUBAVLJU“

Najboljima učesnicima VI literarnog konkursa „Mariji s ljubavlju“ uručene su nagrade na prigodnoj svečanosti u IPC-u Tehnopolis u Nikšiću.

Ovogodišnja tema bila je „Moj kutak slobode“, a organizator konkursa Fonadacija Marija Kotri promijenio je koncept, pa je umjesto u jednoj takmičenje održano u dvije kategorije – proza i poezija.

Pristigao  je ukupno 71 rad iz osam osnovnih škola u Nikšiću. Nagrađena su po tri najbolja u obje kategorije, kao i rad koji je, po ocjeni žirija, bio ukupno najbolji.

U konkurenciji proznih radova, prvo mjesto osvojila je Mirjana Bojanić, OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ (mentorka Nada Malović), drugo Danilo Mijatović, OŠ „Olga Golović“ (mentorka Vera Mićunović), a treće Vasilisa Miljanić, iz iste škole (mentorka Mirjana Vujović).

U kategoriji poezije najbolji je bio Lazar Mandić, OŠ „Dušan Bojović“ (mentorka Radmila Kankaraš). Druga je Irina Nikolić, OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ (mentor Ranko Ćosović), a treći Andrej Jaredić, OŠ „Olga Golović“ (mentorka Vera Mićunović).

Nagrada za ukupno najbolji rad iz obje kategorije  pripala je Lazaru Mandiću.

Nagrađeni učenici dobili su diplome i knjige, a nagrada za ukupno najbolji rad je tablet računar.

Lj. V.

Izvor: Fondacija Marija Kotri

Back to Top