Profesori Pomorskog fakulteta posjetili Upravu pomorske sigurnosti i kompaniju Barska plovidba: USAVRŠAVANJE PRAKTIČNE NASTAVE

Predstavnici radnog tima Pomorskog fakulteta Kotor, u okviru projekta DUALMON „Jačanje kapaciteta za implementaciju dualnog visokog obrazovanja u Crnoj Gori“, posjetili su Upravu pomorske sigurnosti i kompaniju Barska plovidba AD Bar.

Svrha ove posjete bila je promocija projektnih aktivnosti i razmatranje mogućnosti za uključivanje ciljnih grupa u program dualnog obrazovanja.

Naime, posredstvom DUALMON projekta, Pomorski fakultet Kotor je nabavio i instalirao AMOS EMS softver koji omogućava realizaciju različitih poslovnih procesa. Predviđeno je da uključivanjem ovog softvera u nastavni proces studenti akademskih studija mogu učestvovati u praktičnim vježbama koje će se odvijati u partnerskoj kompaniji Crnogorska plovidba.  

Uzimajući u obzir primjer ovog partnerstva i pilot projekta, uočena je mogućnost za uključivanjem većeg broja kompanija i institucija iz domena pomorstva kako bi program dualnog obrazovanja u perspektivi bio održiv. Predstavnici Uprave pomorske sigurnosti i Barske plovidbe AD Bar podržali su ciljeve projekta i izrazili zainteresovanost za potencijalnu saradnju u budućim projektnim aktivnostima.

O. Đ.

Back to Top