OŠ „Njegoš“ u Kotoru: U TOKU SANACIJA KROVA

Višegodišnji problem prokišnjavanja dijela ravnog krova matične zgrade Osnovne škole „Njegoš“ u Kotoru konačno će biti riješen. U toku je njegova sanacija.

Kako je za za Radio Kotor kazala direktorica ove obrazovno-vaspitne ustanove Tamara Radonjić, vrijednost radova  je 39.447,20 eura.

„U pitanju su izolaterski i limarski radovi na dijelu ravnog krova matične zgrade. Rok za završetak je maksimalno trideset kalendarskih dana. Takođe, po osnovu Ugovora o međusobnom regulisanju prava i obaveza, zaključenog 2014. godine, između Vlade Crne Gore, Ministarstva prosvjete, ove škole i Opštine Kotor,  DOO Komunalno Kotor, kao zakupac prostora, parking Benovo, u obavezi je da, na osnovu neto profita od ostvarenog prihoda isplati, iznos od 50 odsto. Savjesnim i odgovornim ponašanjem novog rukovodstva DOO Komunalno Kotor redovno se, svakog mjeseca,  uplaćuju sredstava po osnovu pomenutog ugovora. Osim navedenog, u tekućoj godini uplaćeno je i 60.000 eura na osnovu duga, što je polovina ukupnog iznosa koja je zaostala iz prethodnih godina. Sanacija dijela ravnog krova finansiraće se upravo iz pomenutih sredstava“, pojasnila je Radonjić.

Prema njenim riječima, zahvaljujući rješavanju ova dva ključna problema, škola može kroz Javne nabavke koje priprema za 2023. godinu, planirati sanaciju krova i elektoinstalacione mreže na zgradi područnog odjeljenja u Škaljarima.

„Dio novca biće opredijeljen za najvažniji segment naše ustanove, a to je ulaganje u sredstva za unapređenje nastavnog procesa, kako bi naši učenici imali priliku da koriste savremena učila i pomagala. Učenje treba da bude izazovno, zabavno, svrsishodno i savremeno“, poručila je Radonjić.

Izvor: radiokotor.info

Back to Top