U DECEMBRU TAKMIČENJE „ENERGIJA U ŽICI“

Udruženje nastavnika elektrotehnike Crne Gore (UNECG) i Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS organizuju uz podršku Centra za stručno obrazovanje takmičenje iz oblasti elektrotehnike „Energija u žici“, koje će biti održano 16. decembra ove godine u prostorijama CEDIS trening centra.

Pravo da učestvuju imaju redovni učenici od prvog do četvrtog razreda srednjih stručnih i mješovitih škola u kojima se realizuju obrazovni programi nivoa III i IV1 iz oblasti elektrotehnike a koji se nijesu takmičili u prethodne tri godine na pomenutom nadmetanju. Poziv je upućen srednjim stručnim školama iz Tivta, Ulcinja, Nikšića, Berana, Pljevalja, Rožaja, Bijelog Polja i Podgorice. One treba da do kraja ovoga mjeseca pošalju informaciju o učešću.

Ovo nadmetanje organizuje se već tri godine, a ove godine prerasta u zvanično državno takmičenje sa propozicijama koje su definisane u organizaciji Centra za stručno obrazovanje.

CEDIS je obezbijedio nagrade za najbolje  − za osvojeno prvo mjesto 750 eura, za drugo 600 eura, a za treće 450 eura. Sa 250 eura biće nagrađeni i mentori pobjedničkih ekipa, a toliko iznosi  i specijalna nagrada za najboljeg pojedinca. CEDIS, UNECG i Centar za stručno obrazovanje će formirati žiri koji će ocjenjivati teorijski i praktični dio rada i proglasiti najbolje. Cilj nadmetanja je promocija zanimanja elektrotehničar, ali i značaj srednjeg stručnog obrazovanja.

„Protekla tri takmičenja su pokazala da je CEDIS započeo projekat koji je značajan za obrazovno-vaspitne ustanove, učenike ali i kompaniju. Tačnije, na ovaj način, između ostalog, žele se uvezati obrazovne institucije u kojima se stiču znanja i vještine za zanimanja koja su CEDIS-u potrebna za obavljanje osnovne djelatnosti. S obzirom na to da će se takmičenje održati i ove godine u CEDIS-ovom trening centru, učenici će imati priliku da se i neposredno upoznaju sa osnovnom djelatnošću kompanije“, ističu iz CEDIS-a.

Lj. V.

Izvor: cedis.me

Back to Top