DODIJELJENE DIPLOME XIV GENERACIJI POLAZNIKA POLICIJSKE AKADEMIJE

Na prigodnoj svečanosti u Danilovgradu juče su dodijeljene diplome XIV generaciji polaznika Policijske akademije.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović istakao je tom prilikom da su mnogi od polaznika Akademije ostvarili svoje snove iz djetinjstva da rade nešto humano, i budu na braniku svoje otadžbine, te da je mnogima od njih bila zanimljiva ta junačka moć policijske profesije.

„Zato ste se trudili, bili profesionalni i savjesni i uspjeh nije mogao da izostane. Od danas ste značajan dio društvene zajednice koji će svoj posao, onako kako ste i naučili na Akademiji, obavljati stručno i savjesno“, kazao je on, i dodao da ne sumnja, da su akademci i akademke već stekli visoke moralne vrijednosti, odlična specijalizovana znanja, pribranost, dobro rasuđivanje, zrelost i odlučnost u borbi protiv pošasti savremenog doba.

„Znam da i vi vrlo dobro znate da su izazovi savremenog života sve kompleksniji, ali, u tom pravcu i naša potreba da unapređujemo obrazovne programe i uslove u kojima se školuju generacije mladih djevojaka i momaka. Želim vam da zadržite te ideale koji su se tokom vašeg školovanja rasplamsali i zbog kojih danas gordo stojite ovdje. A zbog kojih smo i mi ponosni na vas“, zaključio je Vojinović.

 

Izvor: Ministarstvo prosvjete

 

Back to Top