INTERAKTIVNA RADIONICA ZA STUDENTE ODRŽANA U TEHNOPOLISU

Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore (UCG) organizovao je, povodom Dana nauke, interaktivnu jednodnevnu radionicu za svoje studente, u saradnji sa IPC Tehnopolis iz Nikšića, u njihovim prostorijama.

U srdačnoj i inspirtivnoj atmosferi, studenti su upoznati sa mogućnostima laboratorija koje se nalaze u sklopu Tehnopolisa.

Menadžerka Biotehničke laboratorije Milijana Aleksić upoznala je studente sa radom laboratorije posebno naglašavajući upotrebu savremenih dronova u poljoprivrednoj proizvodnji uz konstataciju prisutnih da bi mogli da se koriste i u kontekstu arhitekture, naročito urbanizma u procjeni stanja zelenog fonda ulica, parkova, javnih površina i sl.

Menadžer Laboratorije za industrijski dizajn Tihomir Ćuzović sa saradnicima Dušankom Čolaković i Milošem Radojevićem, predstavio je studentima mogućnosti koje laboratorija pruža upotrebom 3D tehnologija na polju: 3D modelovanja, 3D skeniranja, rada na softverima za pripremu gcoda, pripreme štampača i 3D štampe. Takođe, studentima je detaljnije predstavljen CNC ruter za obradu drveta.

Pokrenuta je inicijativa da studenti Arhitektonskog fakulteta učestvuju u izradi detaljnog 3D modela zgrade IPC Tehnopolisa uz upotrebu savremenih tehnologija i metoda čime će se dodatno učvrstiti njihovo znanje ali i saradnja dvije institucije.

O. Đ.

Back to Top