NB „Đurđe Crnojević“: „CROATICA – MONTENEGRINA 2022“

U Nacionalnoj biblioteci „Đurđe Crnojević“ na Cetinju održan je događaj pod nazivom „CROATICA – MONTENEGRINA 2022“, koji je Biblioteka organizovala u saradnji sa Savezom Crnogoraca Hrvatske iz Rijeke.

Program je obuhvatao dvije cjeline, i to otvaranje izložbe fotografija „Metamorfoza slika sna“ autora Ivice Nikolca i predstavljanje književnika iz Rijeke: Davora Mandića, Gordane Brkić Žagar i Milana Zagorca.

„Fotografije su djelo gospodina Ivice Nikolca, koji se ovom umjetnošću bavi od 1974. godine. Diplomirao je hrvatski jezik i književnost. Autor je desetak samostalnih izložbi i učestvovao je na više od 70 grupnih izložbi. Četiri puta je biran za predsjednika Hrvatskog fotosaveza. Mentor je i voditelj radionica fotografije i starih fotografskih tehnika, predavač i esejist. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Autor se predstavio i objasnio odakle mu inspiracija za izuzetne fotografije koje su postavljene u Svečanoj sali Nacionalne biblioteke Crne Gore 'Đurđe Crnojević'“, kazali su iz ove ustanove.

U okviru književnog dijela programa predstavili su se Gordana Brkić Žagar i Davor Mandić, a potom uputili prisutne u stvaralaštvo Milana Zagorca.

N. N.

Back to Top