RASPISAN KONKURS ZA PROJEKAT „ENERGIJA PODVUČENO ZELENOM“

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) raspisao je  u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore konkurs za projekat iz oblasti zaštite životne sredine „Energija podvučeno zelenom“. Na konkursu mogu da učestvuju obrazovno-vaspitne ustanove koje implementiraju Međunarodni program „Eko škole“, odnosno one koje su nosioci međunarodnog priznanja „Zelena zastava“, kao i ustanove koje su se prijavile za pilotiranje programa „Eko škole“.

Obrazovno-vaspitne ustanove mogu aplicirati isključivo sa jednim projektom u nekoj od sljedećih oblasti: energija, zaštita životne sredine, biodiverzitet, školsko dvorište, otpad i klimatske promjene, a krajnji rok za prijavu je 20. oktobar.

Komisija, u kojoj su predstvanici CEDIS-a, Zavoda za školstvo, NVO sektora, kao i Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i uređenja prostora  odabraće najboje projekte, najkasnije do 21. novembra. Oni će tom prilikom vrednovati: inovativnost, uticaj projekta, kvalitet predloga, pristup i metodologiju, povezanost sa kurikulumom, promociju projekta i održivost. Vremenski period za implementaciju programa je kraj nastavne 2022/2023. godine.

CEDIS finansira pomenuti projekat sa 15 hiljada eura, a obrazovno-vaspitna ustanova po projektu može dobiti maksimalan iznos od tri hiljade eura. Partneri su Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori (ECOM) i Fondacija za obrazovanje o životnoj sredini (FEE), koji sa Zavodom za školstvo realizuju Program „Eko škole“ u Crnoj Gori.

Obrazovno-vaspitne ustanove dokumentaciju mogu dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: pr@cedis.me ili putem pošte na adresu: Crnogorski elektrodistributivni sistem sa naznakom za konkurs „Energija podvučeno zelenom“, Ulica Ivana Milutinovića broj 12, 81000 Podgorica.

„CEDIS kao odgovorna kompanija nastoji da strategiju zaštite životne sredine, koja je jedan od najvećih izazova današnjice,  uključi u proces poslovnog planiranja kako bi upravljanje uticajima na okolinu bilo sastavni dio našeg poslovanja. Cilj ovog projekta je da podrži opredjeljenje Crne Gore kao ekološke države. Težnja je i da se utiče na svijest učenika, nastavnika i zajednice o značaju životne sredine. Naime, obrazovno-vaspitne ustanove će kroz realizaciju projekata omogućiti đacima da se uključe u rješavanje problema i da daju svoj doprinos poboljšanju životne sredine na nivou na kojem mogu da se vide opipljivi rezultati“, ističu iz ove kompanije.

Lj. V.

 

Izvor: cedis.me

 

Back to Top