Ministarstvo prosvjete: UNAPREĐENJE SARADNJE SA POLICIJSKOM AKADEMIJOM

Ministar prosvjete Miomir Vojinović sa saradnicima održao je sastanak sa direktorom Policijske akademije Vladimirom Stanišićem o glavnim izazovima u redovnom funkcionisanju te ustanove i modalitetima za njihovo prevazilaženje.

Vojinović je izrazio otvorenost i spremnost na saradnju, u cilju uspostavljanja što boljih praksi u radu Akademije i formiranja stručnih i kvalitetnih kadrova, saopšteno je nakon sastanka.

Stanišić je istakao nekoliko najvećih izazova u radu ove ustanove. On je predočio da shodno Zkonu o srednjem stručnom obrazovanju, nastavnik u višoj stručnoj školi, pored uslova propisanih Zakonom, mora imati minimum pet godina radnog iskustva, što značajno otežava funkcionisanje nastave, imajući u vidu da kadrovi koji bi omogućili visok kvalitet nastave, u velikoj mjeri nemaju taj uslov.

Takođe, Stanišić je nanveo i naslijeđene probleme koji se odnose na regulisanje pravnog statusa prve tri generacije polaznika Akademije, kao i na usklađenost unutrašnjih akata ustanove sa aktima Ministarstva prosvjete.

Ministar Vojinović je ukazao na neophodnost unapređenja postojeće saradnje sa Policijskom akademijom, naglasivši značaj ulaganja u napredak i razvoj kako stručnog kadra, tako i polaznika Akademije. Takođe, on je istakao spremnost Ministarstva da u tom smislu ovoj ustanovi pruži svaku vrstu stručne pomoći, kako bi zajednički doprinijeli stvaranju profesionalnih kadrova, spremnih da odgovore savremenim bezbjednosnim izazovima.

Foto arhiva

Izvor Ministarstvo prosvjete          

Back to Top