METALURŠKO-TEHNOLOŠKI FAKULTET KOORGANIZATOR DRUGE LJETNJE ŠKOLE NA TEMU VALORIZACIJE CRVENOG MULJA

Metalurško-tehnološki fakultet Univerziteta Crne Gore (UCG) je koorganizator druge ljetnje škole pod nazivom „Pojava koncepta cirkularne ekonomije i industrijske simbioze u korišćenju crvenog mulja – drugo izdanje“ za studente tehničko-tehnoloških i srodnih fakulteta, nivoa master i doktorskih studija, koja će se održati u Zvorniku i fabrici Alumina doo, saopšteno je iz te univerzitetske jedinice. 

Škola je dio projekta „Procjena jalovišta crvenog mulja u regionu Istočne i Jugoistočne Evrope“, RIS RESTORE Evropskog instituta za informacije i tehnologije (EIT–RAW MATERIALS), čiji konzorcijum čine institucije iz Austrije, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Grčke, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, BiH i Sjeverne Makedonije.

U ime MTF-a, projektom i koorganizacijom Ljetnje škole rukovodi  prof. dr Mira Vukčević.

Drugo izdanje ljetnje škole ima cilj i dodatnu specijalizaciju mladih naučnika na nivoima master i doktorskih studija iz zemalja partnera na projektu, a za potrebe industrije aluminijuma.

Studentima iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije biće, iz sredstava projekta, odobrena jednokratna suma za put i smještaj u iznosu od 300 eura.

Prijavljivanje za učešće u ovom programu je 23. septembar, a studenti moraju imati sertifikat za upis i motivaciono pismo. Škola je otvorena za prvih 25 studenata koji prođu selekciju.

O. Đ.

 

Back to Top