OŠ „Vlado Milić“: SPREMNI ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU

U OŠ „Vlado Milić“ u Podgorici spremno dočekuju novu školsku godinu.

Kako je za „Prosvjetni rad“ kazala direktorica ove vaspitno-obrazovne ustanove Ivana Milić, tokom ljetnjeg raspusta sanirani su manji nedostaci  u matičnoj školi,  asfaltiran je jedan fudbalski teren i postavljena rasvjeta u školskom dvorištu (donacija glavnog grada).

„Kada je riječ o područnim odjeljenjima, u toku je rekonstrukcija školske zgrade u Grbavcima, uz novčanu pomoć Ministarstva prosvjete i donacijama pojedinaca, kao i  osposobljavanje jedne učionice u Berima“, ističe ona.

U školu su trenutno upisana 1.042 učenika koji su raspoređeni u 54 odjeljenja. Od toga su 142 prvaka.

Prema riječima direktorice, broj učenika u odjeljenjima je u skladu sa pedagoškim standardima. Međutim, s obzirom na to da u matičnoj školi nema dovoljno prostora, učenici, raspoređeni u 44 odjeljenja, imaće nastavu u pet smjena.

Područno odjeljenje u Farmacima ima pet odjeljenja koji nastavu pohađaju u dvije smjene. Dva odjeljenja u Grbavcima i tri u Berima radiće u jednoj smjeni.

Direktorica ukazuje da, osim što su suočeni sa nedostatkom prostora, nemaju dovoljno kabineta, a ni oni koje imaju, ne zadovoljavaju kriterijume.

„Škola nema mogućnosti za produženi boravak. Imaćemo organizovan prihvat učenika prije i ispraćaj poslije časova“, ističe ona.

Ukoliko bude trebalo da se pređe na onlajn nastavu, Milić ocjenjuje da su nastavnici u potpunosti edukovani za izvođenje tog vida učenja. Međutim, nastavnici, kao i učenici nisu najbolje tehnički opremljeni, što bi uticalo na kvalitet rada.

Lj. V.

 

 

Back to Top