UNIVERZITET CRNE GORE NUDI PODRŠKU NAUČNICIMA U POPULARIZACIJI NAUKE

Komunikacijski i PR centar Univerziteta Crne Gore (UCG) poziva naučnike i istraživače UCG da im se obrate za podršku u popularisanju i upoznavanju javnosti sa naučnostraživačkim rezultatima njihovog rada, od interesa za javnost.

„Nastojaćemo u saradnji sa vama da rezultate egzaktne nauke prikažemo bez stručnog formalizma, korišćenjem analogija i drugih objašnjenja, tako da budu bliski širokoj publici i bez potrebnog predznanja. Cilj nam je, prije svega, da ukažemo na značaj nauke za crnogorsko društvo, te da povećamo vidljivost rada naših naučnika  i istraživača i podstaknemo dalje interesovanje medija i šire javnosti”, navodi se u saopštenju PR centra.

Uz pojednostavljenu terminologiju, na razumljivom jeziku za širu javnost, predstaviće pojedince ili timove kroz istraživanja, saradnju sa međunarodnim naučnim centrima, patente i druge naučnoistraživačke doprinose koji mogu biti interesantni za javnost.

Zainteresovani treba da dostave predlog teme i uz kratak opis, istraživački rad, rezultate rada i doprinosa određenoj oblasti, kao i link na naučni rad ili PDF dokumenta, kazali su u Komunikacijskom i PR centru.

O. Đ.

Back to Top