STUDENTSKO TAKMIČENJE O STRATEGIJI ZA JADRANSKO-JONSKI REGION

Strategija Evropske unije za Jadransko-jonski region EUSAIR organizuje omladinsko takmičenje EUSAIR Akademije za koje prijavljivanje traje do 2. septembra.

Kako bi se prijavili, studenti i mladi diplomci iz svih zemalja EUSAIR-a (Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Grčke, Italije, Severne Makedonije, San Marina, Srbije i Slovenije) treba da odgovore na pitanje: „Kako mladi mogu doprinijeti EUSAIR-u?”, slanjem e-pošte na info@uniadrion.net gdje se navodi ime, prezime, zemlja i naziv rada.

Završni rad može biti esej, predlog projekta, anketa, audio-vizuelni prikaz, kolekcija fotografija, priče, video objave poput reels i tik-tok-a.

Ovo takmičenje ima cilj da uključi i stimuliše učešće mladih ljudi u aktivnostima EU razvijanjem svijesti o procesu kreiranja EU politika, sa posebnim fokusom na EUSAIR, strategiju razvoja EU za Jadransko-jonski region. Bira se 10 najboljih ideja (jedna po EUSAIR zemlji), a pobjednici će dobiti novčanu nagradu 150 eura i mogućnost da provedu nedelju dana u evropskim institucijama u oktobru 2022. godine u potpunosti finansirane projektom, navodi se u saopštenju iz Rektorata Univerziteta Crne Gore.

O. Đ.

Back to Top