Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica: RADIONICE O ZAŠTITI PRIVATNOSTI NA INTERNETU

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica udruženja Roditelji organizuju i ove sedmice raznovrsne sadržaje za osnovce.

Sjutra će biti održane dvije edukativne  radionice za mlađe osnovce. Prva je u 18 časova, a namijenjena je djeci od šest do devet godina, dok će se sat kasnije okupiti osnovci uzrasta od 10 do 15 godina.

U fokusu ove aktivnosti je zaštita privatnosti na internetu. Učesnici će imati priliku da razgovaraju o tome, kroz primjere, kako objavljivanje ličnih podataka može ugroziti njihovu sigurnost, ali i šta znači pojam digitalni otisak u eri društvenih mreža. Dobiće informacije i zbog čega sve što urade u onlajn prostoru, zauvijek ostaje onlajn, kao i zašto je bitno da vode računa o svojoj privatnosti.

Sve ove korisne informacije djeca će na radionici dobiti od Milice Matović, službenice operacija u digitalnoj agenciji Alicorn.

Radionicu mogu pratiti i djeca putem zoom aplikacije.
Mlađi osnovci na linku  https://us05web.zoom.us/j/83179079909?pwd=Y2NmdlNMZG5RQWFJMjA4V0tvRWFuUT09, a stariji na linku https://us05web.zoom.us/j/85304371939?pwd=eW8wZTlUQkVReXA0V2lwa2htOVNhdz09

U srijedu, 31. avgusta, u 18 sati,  biće održana kreativna radionica pod nazivom „Dvorac za olovke“, za djecu od sedam do 12 godina. Voditeljka je dječji animator i studentkinja Filozofskog fakukteta Majda Škrijelj.

Mališani će praviti od kartona, ukrasnih papira, sjajnih trakica i stikera, kao i raznih drugih materijala držače za olovke u obliku dvorca, koji će upotpuniti njihov radni sto i pripremiti sobu za nove školske obaveze i domaće zadatke. Ova radionica će na zabavan način uticati na podsticanje autentičnosti, kreativnosti i stvaralačkog mišljenja kod djece, a zasnivaće se na međusobnom pomaganju i komunikaciji u grupi.

Edukativna SCRATCH radionica biće organizovana u petak, 2. septembra od 18 sati u saradnji  sa Coding Giants školicom za programiranje za djecu i tinejdžere. Namijenjena je djeci uzrasta od 10 do 12 godina, a vodiće je nastavnica Milena Bracanović.

Mališani će se upoznati sa Scratch programskim jezikom i njegovim osnovnim konceptima, ali i naučiti kako da kreiraju svoju prvu igricu! Uz Coding Giants profesionalne predavače koji imaju izuzetno iskustvo u radu sa djecom, puno zabave i zanimljivo prenesenog znanja naučićemo djecu kako da pređu interesantan i uzbudljiv put do svoje prve igrice.

Sve radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail igrackoteka@t-com.me, broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

Lj. V.

 

 

 

 

Back to Top