Ministar prosvjete sa predstavnicima Asocijacije menadžera: PODRŽAĆE MODERNIZACIJU OBRAZOVNOG SISTEMA

U Ministarstvu prosvjete Crne Gore danas je ministar Miomir Vojinović sa saradnicima, razgovarao sa predstavnicima Asocijacije menadžera Crne Gore Budimirom Raičevićem i Vinkom Nikićem koji su saopštili da je Asocijacija spremna da podrži očekivane korake modernizacije obrazovnog sistema Crne Gore i to ne samo u segmentu boljeg obrazovanja menadžera i rukovodnih kadrova, već cjelokupnu modernizaciju obrazovnog sistema.

Oni smatraju da je potrebno prilagođavanje čitavog sistema potrebama privrede i tržišta, kao i dinamici IT revolucije.

Vojinović je istakao  da je Ministarstvo raspoloženo za saradnju sa Asocijacijom menadžera, podsjećajući da između ove Asocijacije i Ministarstva postoji potpisan Memorandum o saradnji iz 2019. godine, koji je neophodno revidirati.

Ministarstvo prosvjete, kako je istakao ministar Vojinović, želi da nastavi sa dobrom praksom koja će, naravno, biti unaprijeđena, posebno sa onima koji žele da pomognu da se naš obrazovni sistem osnaži i modernizuje. Samo društvo koje čine obrazovani mladi ljudi može biti uspješno a mi smo dužni da učinimo sve da tako zaista i bude.

U saradnji sa Asocijacijom menadžera i ostalim relevantnim institucijama, Ministarstvo prosvjete će u skladu sa svojim kapacitetima, raditi na konkretnim predlozima i rešenjima za autentičniji razvoj i stvaranje modernog ljudskog kapitala naše države, navodi se u saopštenju sa sastanka.

O. Đ.

 

Back to Top