ZAVRŠENA PRVA AKREDITOVANA LJETNJA ŠKOLA NA ENGLESKOM JEZIKU U CRNOJ GORI

Internacionalna i interdisciplinarna ljetnja škola pod nazivom „Održivi razvoj jahting i kruzing industrija” okupila je u Kotoru 20 studenata i zaposlenih u sektoru plave ekonomije/pomorskog turizma iz Crne Gore, Albanije, Slovenije i Poljske, koji su uspješno savladali šestodnevni program. To je prva akreditovana ljetnja škola cjeloživotnog učenja na engleskom jeziku u Crnoj Gori.

Polaznicima su se kroz multidiciplinarni pristup, teorijska predavanja i praktične aktivnosti predstavili profesori i saradnici sa Univerziteta Crne Gore i Univerziteta iz Ljubljane.

Polaznicima su uručili sertifikate dekan Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Špiro Ivošević i rukovodioc ljetnje škole prof. dr Danilo Nikolić.

Ivošević je čestitao polaznicima na uspjehu i upoznao ih sa glavnim aktivnostima Pomorskog fakulteta Kotor.

Nikolić je zahvalio polaznicima na prepoznatom značaju ljetnje škole, na aktivnoj participaciji i čestitao im na ostvarenom uspjehu na završnom ispitu. Takođe je zahvalio predavačima i koorganizatorima koji su uložili vrijeme, znanje i stručnost i značajno doprinjeli kvalitetnim programskim sadržajima. Prof. Nikolić je posebno zahvalio svojim saradnicama na izuzetnoj organizaciji i cjelokupnoj podršci uspješnoj realizaciji prve akreditovane internacionalne ljetnje škole u Crnoj Gori. Pozvao je sve učesnike da postanu njeni aktivni promoteri u svojim zemljama, na fakultetima i poslovnom okruženju, i da nastave sa uspješnom i perspektivnom saradnjom i narednih godina.

Ta ljetnja škola je organizovana kao rezultat ERASMUS+ projekta „Podsticanje internacionalizacije na crnogorskim institucijama visokog obrazovanja kroz efikasno strateško planiranje (IESP)“, sa uspješno ostvarenim ciljevima: povećanje međunarodne vidljivosti i jačanje internacionalne konkurentnosti Pomorskog fakulteta Kotor, kroz organizaciju prvog akreditovanog programa cjeloživotnog učenja na engleskom jeziku, kao i unapređenje znanja, vještina i potencijala ljudskih resursa u kompanijama čija je osnovna privredna djelatnost plava ekonomija, a strateški fokus na održivom razvoju, saopštili su organizatori skupa.  

 

O. Đ.

 

Back to Top