Sjutra konkurs za drugi upisni rok Univerziteta Crne Gore: PREDVIĐENO 1.013 MJESTA NA BUDŽETU

Sjutra će biti raspisan konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/2023. godinu, u drugom upisnom roku kojim je predviđeno 1.013 mjesta na budžetu, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Kako je istaknuto, i u ovom roku prijavljivanje na konkurs je elektronsko. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti na taj način, kandidati se prijavljuju neposredno, preko studentske službe fakulteta ili akademije. 

Prijave se podnose ­21. jula, do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja, za kandidate koji nisu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polažu se 22. jula, a  prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se u od 23. do 25. jula.

Prijemni ispiti se organizuju za upis na studijske programe: Stomatologija, Arhitektura, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života,  kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Raspored termina polaganja predmeta i ispita biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 27. julom.

Pravo prijave na konkurs za upis na osnovne studije ima crnogorski državljanin i stranac, u skladu sa zakonom, koji je stekao odgovarajuću kvalifikaciju IV-1 podnivoa Nacionalnog okvira kvalifikacija.

Tekst konkursa biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori i na zvaničnom sajtu Univerziteta (www.ucg.ac.me).

Lj. V.

 

Izvor: ucg.ac.me

Back to Top