Kotor: OTVORENA IZLOŽBA SARAJEVSKIH UČENIKA

Izložba radova učenika Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo pod nazivom „Crtam ti priču“ otvorena je danas na Pjaci od kina u Kotoru.

Kako je kazao direktor Kotorskog festivala pozorišta za djecu Petar Pejaković, đaci će narednih dana biti gosti kotorskog festivala.

„Dragi prijatelji Sarajeva veliko je zadovoljstvo da ste sa nama i prije početka festivala, da počinje vašom izložbom i radovima. Mislim da u tome ima nešto posebno. Ovo je izuzetna izložba i svi ćemo, nadam se, uživati narednih 12 dana u Kotoru. Želio bih da vam se, prije svega, zahvalim što ste donijeli vaš talenat i ljepotu u ovoj mjeri u naš grad i na naš festival“, poručio je Pejaković.

Kako je kazala direktorica Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Sarajevo Inga Biščević, izložba „Crtam ti priču“ poklon je sarajevskih učenika građanima Kotora i njegovim posjetiocima.

„Stručni multidisciplinarni tim ulaže velike napore da se učenici kroz prilagođene programe radno osposobe i postanu ravnopravni članovi društva i šire lokalne zajednice. Zato sam sigurna da ćemo danas uživati u likovnom i kreativnom stvaralaštvu sarajevskih učenika i učenica koji su se potrudili dau različitim formatima i tehnikama dočaraju svoje najdublje emocije i svakodnevne doživljaje“, rekla je ona, i dodala da smatra da je dužnost svih nivoa vlasti da pokažu senzibilitet za najosjetljiviju kategoriju društva i pronađu modalitet podrške njihovom psihofizičkom razvoju i napretku cjelokpunog obrazovnog sistema.

„Sretna sam što su naša dva grada − Sarajevo i Kotor izrazili obostranu želju u tom smjeru, ali i spremnost za jačanje međusobnog prijateljstva. Želimo da naši učenici budu integrisani u društvo koje poštuje različitosti“, naglasila je Biščević.

Ona je izrazila zadovoljstvo što će se u Kotoru ozvaničiti saradnja između JU Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“ i sarajevske škole potpisivanjem sporazuma o saradnji.

Otvarajući, predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, zahvalio je gostima što su u Kotoru priredili ovu postavku i ukazao na značaj potpisivanja Memoranduma između škole iz Sarajeva i Resursnog centra.

„Nakon ove posjete ne smijemo da dozvolimo da vrijeme prolazi, već moramo da uradimo sve da ovo postane nešto što je uobičajena stvar, da djeca iz Sarajeva u Kotoru budu nešto na šta ćemo svi navići. Samo na taj način ćemo spajati gradove, spajati ljude i odnjegovati generacije koje će, nadam se, biti mnogo bolje od ovih naših“, poručio je Jokić.

 

Izvor. radiokotor.info

 

Back to Top