DIJALOZI O CILJEVIMA ODRŽIVOG RAZVOJA ZA MLADE

Program Generation Global pozivao je škole koje realizuju programe UNESCO-ve mreže pridruženih škola i mreže Eko-škole da učestvuju u seriji dijaloga o ciljevima održivog razvoja za mlade, koji orgamizuje Institut Toni Bler za globalne promjene.

Realizacija ove aktivnosti počeće 4. jula i trajaće četiri sedmice tokom tog mjeseca. Pravo da učestvuju imaju mladi od 13 do 17 godina. Oni će imati priliku da uče o ciljevima održivog razvoja − Zdravlje i dobrostanje (cilj 3), Dostojan posao i ekonomski razvoj (cilj 8), Smanjena nejednakost (cilj 10) i Klimatske akcije (cilj 13), kroz interaktivne aktivnosti učenja i virtuelne dijaloge.

Učenici koji se prijave za pohađanje ovog besplatnog programa imaće šansu da: steknu znanja i razumijevanje o globalnim tema i odabranim UN ciljevima održivog razvoja; primijene pet vještina dijaloga kako bi podijelili svoje lične priče i ideje o različitim ciljevima održivog razvoja; povežu se sa vršnjacima na globalnom nivou kako bi učili jedni o drugima i razmijenjivali iskustva, kao i da steknu sertifikat ili specijalnu zlatnu značku o završenom programu na jednu ili više tema.

Lj. V.

Izvor: zzs.gov.me

Back to Top