Radionice Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić: RAZVIJANJE KOMUNIKACIJSKIH VJEŠTINA I MOTORIKE

Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić udruženja Roditelji pripremili su i ove sedmice zanimljiv program za djecu.

U četvrtak, 9. juna, u 19  sati,  biće održana radionica „Pruži ruku prijateljstva“, koja je namijenjena djeci od šest do devet godina, a vodi je studentkinja psihologije Medina Dapčević.

Tema ove edukativne aktivnosti je vršnjačko nasilje. Djeca će biti detaljnije informisana o ovoj pojavi. Biće upoznati kako da je lakše prepoznaju, kao i da razvijaju empatiju prema drugačijem. Takođe će razgovarati o uzrocima i posljedicama nasilja, njegovim različitim manifestacijama i mogućim načinima rješavanja problema sa nasilnikom. Odgledaće i kratki film na temu nenasilne komunikacije, a zatim kroz rad u grupi razmijeniti mišljenja o adekvatnim oblicima ponašanja u nasilnoj situaciji.

U petak, 10. juna,  u 18 sati, biće organizovana radionica „Origami ptice“, namijenjena djeci od pet do devet godina. Voditeljka je psihološkinja Danijela Rakočević.

Učesnici će pravljenjem origami figura, kroz preciznost pokreta, biti stimulisani da razvijaju vještine fine motorike i pažnje, a ujedno će se i zabaviti.

Besplatne radionice  održavaju se u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi „Luka Simonović“ u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

Lj. V.

 

 

 

 

Back to Top