Dan otvorenih vrata Roditelji pitaju: U FOKUSU DEMOGRAFSKI IZAZOVI

Dan otvorenih vrata Roditelji pitaju biće održan sjutra u hotelu CUE u Podgorici na temu „Demografski izazovi i populaciona politika“. Događaj organizuje udruženje Roditelji, a planiran je u hibridnom formatu, što znači da će ga dio učesnika pratiti onlajn. Biće prenošen i na FB stranici portala Roditelji.me. Na taj način će roditelji moći da postavljaju pitanja u vezi sa ovim temama.

Na panelu će izlagati Snežana Remiković iz Monstata i prof. dr Dragica Mijanović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

O primjerima dobre prakse i iskustvima u podsticanju nataliteta i podršci porodici govoriće predstavnici Opštine Berane i kompanije COINIS. Sa aktuelnim stavovima i mjerama podrške u našoj zemlji prisutne će upoznati predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva zdravlja, Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i UNICEF-a.

Ovaj događaj je dio projekta „Inkluzivno kreiranje lokalnih javnih politika i usluga“, koji je podržan kroz program OCD u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika – M’BASE, koji sprovode Centar za građansko obrazovanje (CGO), Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i Politikon mreža. Projekat finansira Evropska unija.

Lj. V.

 

Back to Top