STUDENTI PRAVNOG FAKULTETA UČESTVOVALI NA PRESTIŽNOM TAKMIČENJU IZ PRIVREDNE ARBITRAŽE

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) učestvovali su na 29.  internacionalnom takmičenju iz oblasti privredne arbitraže, koje je održano u Beču. Milena Bakić, Božo Čović, Jovana Popović, Sara Pejović i Vladimir Knežević su predanim radom pokazali izuzetne pravničke vještine i cjelokupan slučaj pripremali na engleskom jeziku.

Nakon sedmomjesečnih priprema, kada su studenti pisali tužbu u ime tužioca, a zatim i u ime tužene strane, u usmenoj fazi takmičenja su dobili priliku da predstave svoje argumente pred desetinama tročlanih arbitražnih vijeća, a tokom onlajn pripremnih susreta koji su održani u Štokholmu, Rimu, Zenici, ali i onih koji su održani uživo, poput prvog Reginalnog Podgorica Pre-Moota organizovanog od strane Pravnog fakulteta UCG i Vis Moot Montenegro tima, ali i Belgrade Opet Pre-Moot susreta. Akademci su učestvovali i u velikom broju nezvaničnih pripremnih rundi koje su organizovane onlajn putem sa velikim brojem timova iz cijelog svijeta.

Pravni fakultet UCG je ove godine osmi put zaredom učestvovao na Willem C. Vis Moot takmičenju, jednom od najprestižnijih takmičenja iz oblasti prava, koje okuplja timove iz više od 400 univerziteta širom svijeta.

O. Đ.

 

Back to Top