JAČANJE KAPACITETA OMLADINSKIH RADNIKA

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta organizovalo je 26. i 27. marta seminar posvećen jačanju kapaciteta administratora lokalnih omladinskih servisa koji su uspostavljeni u 11 crnogorskih opština. Dvodnevni događaj je realizovan uz finansijsku podršku Fondacije Ana Lind, u kontekstu 2022. kao Evropske godine mladih i u saradnji sa Upravom za sport i mlade.

Prvog dana događaja održana je obuka na temu komunikacijskih vještina i javnog nastupa. Komunikološkinja Mileva Seratlić predstavila je osnovne principe poslovne komunikacije na interaktivnoj radionici, nakon čega se osvrnula na uspješne metode javnog nastupa sa posebnim akcentom na razvoj ličnog PR-a.

Drugi dio seminara bio je posvećen temama medijske pismenosti i lažnih vijesti. Komunikološkinja Dragana Maljević osvrnula se na uticaj medija u kreiranju stavova i mišljenja kod mladih, sa posebnim osvrtom na plasiranje lažnih vijesti i govor mržnje u medijima.

Seminaru su prisustvovali administratori omladinskih servisa u crnogorskim opštinama, kao i predstavnici Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, Mreže za mlade i projektnog tima Evropske omladinske kartice (EYCA).

Fondacija Ana Lind je euro-mediteranska međunarodna asocijacija koja predstavlja mrežu organizacija iz oblasti promocije međukulturnog dijaloga na prostoru Mediterana. Program Fondacije je zasnovan na aktivnostima iz oblasti obrazovanje i mladih; umjetnosti i kulture; mira; vrijednosti, religije i duhovnosti; migracija i medija.

O. Đ.

Back to Top