MEĐUNARODNI DOKTORSKI PROGRAM EMBL – NAJSAVREMENIJA OBUKA ZA STUDENTE

Međunarodni doktorski program EMBL pruža studentima najsavremeniju obuku, koja sadrži ravnomjeran odnos teorije i prakse, individualnog mentorstva i kreativne slobode, kao i timskog rada i rane nezavisnosti. Prosječno trajanje doktorskog rada na EMBL -u je oko četiri godine, saopštili je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Prije nego što počnu sa programom na EMBL-u, kandidati moraju imati univerzitetsku diplomu koja bi ih formalno kvalifikovala za upis doktorata ili ekvivalentnog programa u zemlji u kojoj je diploma stečena. Sve prijave moraju biti podržane sa najmanje dva akademska referentna pisma i vrednuju se isključivo na osnovu kvalifikacija i naučnog potencijala.

EMBL je otvoren za sve posjetioce, pripravnike, polaznike, studente magistarskih studija i druge naučnike koji su koristili prethodno neki od programa EMBL-a u svrhu obuke. Dobrodošli su kandidati koji su prethodno bili povezani sa iskustvom u programima EMBL-a.

Kako bi se obezbijedio jednak tretman svih kandidata komisija za diplomske studije će posebno pregledati kandidate koji posjeduju prethodno iskustvo u saradnji sa EMBL asocijacijom.

Kandidati sa predhodnom saradnjom sa EMBL asocijacijom, podrazumjeva da su:

bili povezani sa EMBL -om u roku od 12 mjeseci prije isteka roka za prijavu, bili povezani sa EMBL -om tokom bilo kog vremena prije procedure za doktorske studije (od roka za prijavu do datuma početne procjene prijema).

Rok prijavljivanja za ovaj program je 19. april, navodi se u saopštenju.

O. Đ. 

Back to Top