Radionice Igračkoteke i Razvojnog centra: IZRAĐIVANJE UKRASA I OSMIŠLJAVANJE PRIČA

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji organizovaće naredne sedmice dvije radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

U ponedeljak, 14. marta, u 18 sati, u saradnji sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti biće održana kreativna radionica „Proljeće se budi“ koja je namijenjena djeci od šest do 12  godina. Vodiće je studenti sa Fakulteta vizuelnih umjetnosti Teodora Tijanić i Filip Vojvodić  sa mentorkom mr Mašom Jovović.

Učesnici će izrađivati ukrase od papira i ostalih materijala. Imaće priliku da iskoriste svoju maštu, kreativnost i volju i pretoče svoje želje i zamisli u djelo. Najznačajniji segment u procesu učenja kod djece predstavljaju igra i kreativno izražavanje, i zato je veoma važno da dijete u tom procesu ne prekidamo. Tako će ova radionica djeci dati priliku da unutar teme izaberu motive koji su njima bliski i zanimljivi, koristeći razne materijale – papir, kolaž, ukrase, bojice, flomastere… Proljeće je idealno godišnje doba zbog mnoštva predivnih motiva (biljke, insekti, životinje), pa predstavlja oazu inspiracije za stvaranje. Na zabavan, kreativan i veseo način ćemo zajedno dočekati proljeće.

U utorak,  15. marta, u 18 sati, biće organizovana radionica „Od sličice do pričice“, za djecu uzrasta od četiri do šest godina, koju vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija.

Cilj ove edukativne aktivnosti je da učesnici bolje razvijaju i vježbaju govor. Priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje… Tokom radionice mališani če uz pomoć slika vježbaju govor i maštaju, osmišljavajući svoje priče, dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama, djeca tokom radionice kroz određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu, vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. 

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail igrackoteka@t-com.me, broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

 

Izvor. roditelji.me

 

Back to Top