POČELA OBUKA STUDENATA ZA UČENJE KROZ PRAKSU

Obuka studenata partnerskih univerziteta Zapadnog Balkana, u okviru Erasmus + e-VIVA projekta, u kojem učestvuje i Univerzitet Crne Gore (UCG),  počela je danas u Univerziteskom sportsko-kulturnom centru i trajaće do 18. marta. Obuka je namijenjena studentima Mašinskog fakulteta - Univerziteta u Sarajevu, Sarajevske škole za nauku i tehnologiju i Univerziteta u Novom Sadu.

Cilj ove obuke je sticanje  servisno orjentisanih kompetencija u postojećim internet okruženjima za učenje kao i pristupima i instrumentima za validaciju ishoda učenja. Obuku će realizovati EU partneri na projektu. Projektom su predviđene tri dvosedmične obuke za 90 studenata, koje će se održavati u Podgorici, Prištini i Skoplju.

Kroz e-VIVA projekt se razvijaju inovativni trening moduli orjentisani na razvoj društvenih, ličnih i socijalnih kompetencija koji se u određenoj mjeri integrišu u postojeće nastavne planove i programe.  E-VIVA partneri iz EU zemalja pružaju podršku u razvoju ovih modula učenja i razvoju kompetencija kod studenata.

Konzorcijum e-VIVA projekta ima 16 partnera iz zemalja Zapadnog Balkana i drugih zemalja EU poput Njemačke, Austrije i Portugala.

Projekat e-VIVA, čiji je puni naziv „Jačanje i provjera kompetencija vezanih za posao u raznolikim okruženjima učenja na univerzitetima Zapadnog Balkana”, promoviše kombinovano učenje. Ono se bazira ne samo na  licem u lice učenju već i na veb-orjentisanom učenju, kao i učenju kroz praksu i stažiranje u izabranim poslovnim okruženjima.

O. Đ.

Back to Top