CDPR: DESET BESPLATNIH MAMOGRAFIJA U POLIKLINICI FILIPOVIĆ

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) organizuje u saradnji sa Poliklinikom Filipović, povodom Osmog marta − Dana žena, mamografiju dojki na najnovijem trodimenzionalnom mamografu. Zainteresovane mogu da se prijave danas u 18 sati na broj telefona CDPR-a 069 530 666. Obezbijeđeno je 10 besplatnih pregleda i 10 sa 50 odsto popusta.

Iz ove organizacije poručuju da sve žene treba da u cilju prevencije i očuvanja zdravlja obavljaju samopregled dojki i idu redovno na ljekarske preglede.

„Iz tog razloga podsjećamo da se u Crnoj Gori svake godine registruje preko 400 novooboljelih od kancera dojke, dok broj umrlih godišnje prelazi 100. Posljednjih dvadesetak godina u Crnoj Gori godišnje je umiralo između 60 i 100 osoba. Najviše u ovom stoljeću, po Statističkom godišnjaku Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) koji je izlazio do 2013. godine, su 104 osobe koje su umrle od kancera dojke prije desetak godina, dok neki najnoviji nezvanični podaci govore da su prije dvije godine umrle 123 osobe“, ističu iz CDPR-a.

Back to Top