KIC „Budo Tomović“: KOMPOZITORKE IZ SJENKE

Koncertni ciklus „Kompozitorke iz sjenke“, koji pruža uvid u stvaralački potencijal domaćih i svjetskih autorki, biće organizovan u ponedjeljak, 7. marta, u velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, s početkom u 20 sati.

„U cilju afirmisanja ženskog muzičkog stvaralaštva, predstavićemo program koji se sastoji od djela solističke i kamerne muzike kompozitorki XX i XXI vijeka, a među njima su: Sofija Gubajdulina (Muzičke igračke za klavir), Gražina Bacević (Gudački kvartet br. 3), Nina Perović (Čobanine, lijepa đevojko za duvački kvintet i elektorniku i Bokeško kolo za duvački kvintet) i Slobodanka Bobana Dabović-Đurić (Trag velikana II ‒ Astor Pjacola za nestandardni sekstet)“, kazali su iz KIC-a.

Djela će izvoditi istaknuti crnogorski solisti i ansambali, među kojima su pijanisti Bojan Martinović i Nataša Popović, violinisti Vujadin Krivokapić i Ana Rašović, violisti Misha Berkut i Ilijana Zvicer, violončelista Milan Ninković, kontrabasistkinja Ana Zvicer, klarinetista Petar Garić, flautistikinja Marija Đurđević-Ilić i drugi.

N. N

Back to Top