Pomorski fakultet Kotor: STUDENTI UČILI O ELEKTRONSKOM PRETRAŽIVANJU KATALOGA BIBLIOTEKE

Bibliotekarska savjetnica Nataša Gobović i viša bibliotekarka Ana Kerndl su putem Zoom platforme održale predavanje o Pomorskoj biblioteci u Kotoru i pretraživanju elektronske baze COBISS, koje je organizovano za studente završne godine osnovnih studija, studente master i doktorskih studija Pomorskog fakulteta Kotor.

U sklopu ove prezentacije prisutni su upoznati sa radom i trenutnim aktivnostima Pomorske biblioteke, kao neraskidivog lanca u procesu obrazovanja na Pomorskom fakultetu Kotor. Posebna pažnja posvećena je pristupu i korišćenju elektronskog kataloga COBISS. Detaljno su prikazani načini pretraživanja, pravilno zadavanje upita i tumačenje dobijenih „pogodaka“, kako bi se dobili tačni i precizni podaci koji odgovaraju zahtjevu korisnika. S obzirom na brojene seminarske radove, kao i samu izradu master rada, studenti se nalaze pred izazovima kako pronaći i upotrijebiti prave izvore literature. Zbog toga je pravilno korišćenje ove elektronske baze, jedan od prvih koraka u naučnoistraživačkom radu.

Bibliotekarke Pomorske biblioteke su sugerisale na veću povezanost studenata i biblioteke, u cilju razmjene informacija i iskustava i sticanja novih znanja.

O. Đ.

Back to Top