PRIJEM STUDENATA PRVE GENERACIJE ŽAN MONE MODULA

Na Žan Mone modulu „Multidisciplinarne studije o integracijama i migracijama kroz interkulturalni dijalog – EMIMI”  prijavio se 21 student, a od danas će predavanja realizovati odabrani tim profesora sa Filološkog, Filozofskog, Ekonomskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka, rečeno je na današnjem prijemu studenata prve generacije.

Koordinatorka projekta, doc. dr Sonja Špadijer kazala je da će studenti pohađanjem modula EMIMI steći nova znanja i vještine o evropskom procesu integracija, migracijama i interkuluralnom dijalogu.

„Zadovoljstvo je istaći da Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore (UCG) po prvi put realizuje projekat iz akcije Žan Mone koji podržava Evropska unija kroz program ERASMUS +, a sufinansira ga UCG“, dodala je ona i kazala da će studenti kroz osam tematskih cjelina koje će se realizovati dva puta sedmično, u okviru dvočasovnih blokova, imati priliku da shvate značaj usvajanja evropskih vrijednosti kao ključne karike u demokratskom sazrijevanju crnogorskog društva i da razviju kritički stav u odnosu na sopstvenu ulogu u čitavom procesu. 

Prisutnim studentima obratili su se i predavači kurseva ovog modula prof. dr Vesna Simović Zvicer (Fakultet političkih nauka), prof. dr Milijana Novović-Burić (Ekonomski fakultet), doc. dr Adnan Prekić (Filozofski fakultet), prof. dr Dragan Bogojević (Filološki fakultet), doc. dr Olivera Vušović (Filološki fakultet) i saradnik u nastavi mr Nemanja Stankov (Fakultet političkih nauka), pored kojih će nastavu držati i prof. dr Olivera Komar (Fakultet političkih nauka) i doc. dr Sonja Špadijer (Filološki fakultet).

Prijemu studenata prisustvovale su i direktorka Nacionalne Erasmus+ Kancelarije Vanja Drljević, kao i menadžer Kancelarije za međunarodnu saradnju UCG Ana Dragutinović.

Akcija Žan Mone u oblasti visokog obrazovanja podržava nastavu i istraživanje u oblasti studija Evropske unije širom svijeta. Pod EU studijama podrazumijeva se proučavanje Evrope u cjelini, sa posebnim naglaskom na EU dimenziju, iz unutrašnje ali i iz globalne perspektive.

 O. Đ.

 

 

Back to Top