STUDENTSKI PARLAMENT UNIVERZITETA CRNE GORE DODJELJUJE STIPENDIJE „STUDENTSKA SOLIDARNOST”

Projekat pod nazivom „Studentska solidarnost” Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore (UCG) ima cilj da pomogne studentima koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju, a koji su tokom studija postigli zavidne rezultate i koji ujedno iskazuju veliki stepen i učešće u studentskom, humanitarnom, građanskom i sportskom aktivizmu.

Skupština Studentskog parlamenta UCG donjela je odluku o pokretanju stipendiranja akademaca putem konkursa za dodjelu stipendija „Studentska solidarnost”.

„U nadi da će ‘Studentska solidarnost’ postati tradicionalna aktivnost, stava smo da solidarnost, podrška i kolektivna odgovornost treba da budu od ključnog značaja kada je u pitanju studentska populacija”, poručili su iz Studentskog parlamenta.

Pravo prijave na Konkurs za dodjelu stipendije ima student UCG koji, i/ili član njegove porodice ostvaruje pravo na socijalno primanje Centra za socijalni rad, kao i da doprinosi studentskom/građanskom aktivizmu, sportu ili kulturi kroz rad u studentskim organizacijama, nevladinom sektoru ili učešćem u takmičenjima i manifestacijama iz oblasti kulture i sporta.

Uz prijavu za dodjelu stipendije, kandidati obavezno dostavljaju: potvrdu o studiranju, potvrdu Centra za socijalni rad iz opštine prebivališta, potvrdu o doprinosu studentskom/građanskom aktivizmu (od studentske organizacije ili NVO sektora) i dokaz o rezultatu ostvarenom na sportskom takmičenju.

Po ovom konkursu se dodjeljuje 15 stipendija, i to: šest za studente sa organizacionih jedinica iz oblasti i društvenih nauka, šest stipendija za studente sa organizacionih jedinica iz prirodnih nauka, tri stipendije za studente sa organizacionih jedinica iz oblasti umjetnosti.

Stipendija iznosi 300 eura i isplaćuje se u dvije rate po 150 eura po semestru, a dodijeljena sredstva su bespovratna.

O. Đ.

Back to Top