Ekonomski fakultet: ABAZOVIĆ RAZGOVARAO SA STUDENTIMA O EVROPSKOM PUTU CRNE GORE

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović održao je danas na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore (UCG) studentima predavnje na temu „Uticaj vladavine prava na ekonomski razvoj država u tranziciji – izazovi i perspektive Crne Gore”.

Tokom skupa on je odgovarao i na brojna pitanja studenata koja su se, uz ostalo, ticala evropskog puta Crne Gore, regionalnog povezivanja zemalja Balkana, regionalnog razvoja Crne Gore, direktnih stranih investicija i drugih aktuelnih tema.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović je pozdravljajući prisutne istakao zadovoljstvo zbog prilike koja je pružena studentima da u direktnoj komunikaciji sa potpredsjednikom Vlade dobiju odgovore na pitanja koja se tiču njihove budućnosti. Milović je saopštio prisutnima da, pored predavanja koja su obavezni dio nastvnog  plana, studenti imaju priliku da tokom manifestacije kojom se obilježava početak ljetnjeg semstra, čuju mišljenja na aktuelne teme, stavove i ideje stručnjaka iz različitih oblasti.

On je podsjetio i da su tokom prethodnih godina, prvi put u istoriji Ekonomskog fakulteta, gostujući predavači bili dobitnik Nobelove nagrade Fin Kidland, kao i politikolog Frensis Fukujama.

O. Đ.

 

 

Back to Top