REDITELJ ZORAN RAKOČEVIĆ DOBITNIK NAGRADE „ZLATNA PTICA“ POLJSKOG „TERMINUS A QUO“ TEATRA

Reditelj Zoran Rakočević, umjetnički direktor festivala „Korifej“, dobitnik je godišnje nagrade „Zlatna ptica“ (Zloty p'TAQ) koju dodjeljuje teatar „Terminus A Quo“ iz poljskog grada Nova Sol.

Teatar „Terminus A Quo“, kako je Rakočević kazao za Pobjedu, više puta je gostovao u Kolašinu na festivalu „Korifej“, a i produkcije iz Kolašina dva puta su bile gosti njihovog festivala, koji se održava u novembru. Ove godine je takođe trebalo da budu učesnici, ali zbog pandemije to nije bilo moguće.

Ova nagrada, kako je rekao, doprinosi njihovoj internacionalizaciji i razmjeni na širem planu, jer vjeruje da je i njima kolašinski festival značio mnogo.

„Nakon 'Korifeja' igrali su na jednom festivalu u Bosni, jer ih je selektorka pogledala u Kolašinu. Vjerujem da je i nagrada najviše dodijeljena iz tog razloga, jer postajemo dobri i kvalitetni prijatelji, uvijek spremni za saradnju i razmjenu, doprinosimo jedni drugima u nekoj vrsti razvoja. Mislim da je teatar 'Terminus A Quo' takođe u značajnoj mjeri uticao na nas – i u organizovanju festivala, kao i u produkcijskoj djelatnosti“, istakao je Rakočević.

Izvor: Pobjeda

Back to Top