KONKURS ZA UPIS NA DOKTORSKE STUDIJE UNIVERZITETA CRNE G0RE U III ROKU BIĆE OBJAVLJEN SJUTRA

Konkurs za upis na doktorske studije Univerziteta Crne Gore (UCG) za studijsku 2021/2022. godinu, u III upisnom roku, biće raspisan sjutra i objavljen na zvaničnom sajtu Univerziteta i u dnevnim listovima koji izlaze u Crnoj Gori.

Predsjednica Centra za doktorske studije UCG prof. dr Biljana Šćepanović kazala je da prijavu sa odgovarajućim dokazima kandidati treba da podnesu organizacionim jedinicama do 28. januara.

„Riječ je o osam organizacionih jedinica UCG, odnosno sljedećim fakultetima na kojima je preostalo 31 slobodno mjesto za upis u III roku: Biotehnički fakultet (3), Elektrotehnički fakultet (12), Fakultet za turizam i hotelijerstvo (2), Filološki fakultet(5), Mašinski fakultet (2), Metalurško-tehnološki fakultet (2),   Pomorski fakultet (4), Prirono-matematički fakultet (1)“, najavila je profesorica Šćepanović.

Od dokumentacije potrebne za upis, kandidat podnosi: diplomu (original ili ovjerenu kopiju) o stečenom akademskom nazivu magistra iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija, nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita, uvjerenje o položenim ispitima na magistarskom/master studijskom programu, izvod iz matične knjige rođenih i dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika.

Visina školarine na doktorskim studijama, za studente upisane studijske 2021/2022. godine, utvrđena je Odlukom Upravnog odbora UCG i iznosi 250 eura po semestru za sve studijske programe.

Detalji uslova upisa biće opisani u tekstu konkursa za upis na doktorske studije UCG za studijsku 2021/2022. godinu, u III upisnom roku.

O. Đ.

Back to Top