zunsuser's blog

Čitanke Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva ‒ Podgorica u užem izboru za nagradu BELMA – Najbolji evropski udžbenik

Čitanke za srednje stručne škole za I, II i III razred Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica ušle su u uži izbor za nagradu BELMA – Najbolji evropski udžbenik. Autori čitanki za I i II razred su: Svetlana Kalezić-Radonjić, Svetlana Koprivica i Radoman Čečović, a za III razred: Svetlana Kalezić-Radonjić, Svetlana Koprivica i Miroslav Minić.

NAGRADA ZA PREVODILAŠTVO „ORFEUS TEKST“, KOJU DODJELJUJE MUNDUS ARTIUM PRESS IZ TEKSASA, URUČENA DIMITROVU POPOVIĆU

Nagrada za prevodilaštvo „Orfeus tekst“ za 2024. godinu, koju dodjeljuje Mundus Artium press iz Teksasa, SAD, uručena je Dimitrovu Popoviću, uredniku za idzanja na albanskom jeziku u Zavodu za udžbenike i nastav na sredstva – Podgorica.

Osnovci iz škole „Radojica Perović“ gosti ZUNS-ovog programa: RADIONICA NA TEMU MEDIJSKE PISMENOSTI

Učenicima četvrtog razreda OŠ „Radojica Perović“ iz Podgorice profesorica crnogorskog – srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti Svetlana Jovetić-Koprivica održala je radionicu o značaju medijske pismenosti tokom šestog dana Međunarodnog sajma knjiga i obrazovanja, koji se održava pod sloganom „Čitaj, budi klasik“.

Na 18. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja predstavljen digitalni sadržaj e-lektire „Crvenkapa“: PODRŠKA UČENICIMA U UČENJU

U okviru programa 18. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja u Podgorici održana je prezentacija digitalnog sadržaja e-lektire „Crvenkapa“ za učenike prvog razreda OŠ „Radojica Perović“.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica: ODRŽANO KNJIŽEVNO VEČE „NAŠ PISAC NA STRANOM JEZIKU“

U organizaciji Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica i JU Ratkovićeve večeri poezije u Podgorici je održano književno veče „Naš pisac na stranom jeziku“. Gost je bio književnik Velibor Čolić, dobitnik nagrade Franuske akademije za širenje francuskog jezika i kulture.

U CANU ODRŽAN OKRUGLI STO „IZAZOVI I PERSPEKTIVE NASTAVE ISTORIJE“

Odbor za obrazovanje Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) organizovao je okrugli sto na temu „Izazovi i perspektive nastave istorije“, na kojem su govorili akademik Slobodan Backović, predsjednik Odbora za obrazovanje, i Dragana Ćetković, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Pages

Back to Top